80 vragen rond de wereld
2002-2008
Eindverslag
[click for UK version]

Vredesburo Eindhoven

Project statement participants exhibitions funny to know links & interaction contact home

--> Next

<-- Previous

<-- Back all

2001/2002
2003
2004/2007
2008

Muziek
Poezie
Eten
Kunst
Internet

Conclusie

[UK version]

De conclusie na 5 jaar '80 Vragen rond de wereld':

Het gehele programma is te groot om in zijn geheel uit te voeren tenzij er drie vaste medewerkers zijn. Vanwege deze lege vlekken in de uiteindelijk complete uitvoering ten opzichte van het oorspronkelijke programma, blijkt dat het gehele idee te groot is om in een keer bij de horens te vatten. Hier hebben wij gedurende de afgelopen 5 jaar op ingespeeld o.a. door succesvolle projecten de mogelijkheid te geven zich zelfstandig verder te ontwikkelen. Hierdoor is het uiteindelijke resultaat wellicht iets veranderd, maar tegelijkertijd is de duurzaamheid van de succesvolle elementen beter gegarandeerd.
De uiteindelijke duurzame resultaten zijn buitengewoon voor dit relatief bescheiden opgezette programma. Het programma heeft een bijna zelfstandig opererend museum opgeleverd en een uiterst succesvol kunstzinnig project dat zijn gelijke niet kent. Het heeft een groot publiek bereikt en veel publieke aandacht mogen ontvangen met beide projecten. Het heeft naam opgebouwd die staat. Het is al die tijd actief geweest binnen de gestelde kaders van de opdrachtgever het Eindhoven Vredesburo.
Echter, omdat de projectleider van deze twee projecten is ontslagen, zijn er op de valreep toch de nodige twijfels. Dit ontslag is tevens de reden dat het programma 80 Vragen rond de wereld ophoudt te bestaan.