80 vragen rond de wereld
2002-2008
Eindverslag
[click for UK version]

Vredesburo Eindhoven

Project statement participants exhibitions funny to know links & interaction contact home

--> Next

<-- Previous

<-- Back all

2001/2002
2003
2004/2007
2008

Muziek
Poezie
Eten
Kunst
Internet

Conclusie

[UK version]

De mondiale mobiele expositie 'Show Your Hope' is de belichaming van de doelstellingen van het programma '80 vragen rond de wereld'. Het bereikt alle generaties, mensen uit alle culturen, het herbergt de oude klassieke vormen van inspiratie, onderzoek en verbeelding. Het gebruikt klassieke kunstvormen zoals verhalen vertellen en schilderen en gebruikt daarnaast moderne communicatievormen zoals reizen, internet en stembiljet. Het is een open thema dat bovendien sterk aan de toekomst gerelateerd is.

De mondiale mobiele expositie is een sociaal maatschappelijk project dat gebruik maakt van kunst om zodoende mensen te bereiken buiten de reeds bekende wegen. Het geeft inspiratie aan velen; om te schilderen, om te reizen, om te vertellen, om goed te doen of te doen wat onmogelijk lijkt, en zo verder. Het voedt dromen zonder van de werkelijkheid los te komen. Het vertelt over perceptie en fluctuaties van principes. Het biedt mogelijkheden aan hen die willen onderzoeken, die willen weten wat gaande is, aan hen die op zoek zijn naar nieuwe interpretaties of percepties. Het biedt perspectieven en alternatieven op actuele thema's die het dagelijks leven bepalen en stimuleert daarmee de sociale creativiteit van de samenleving en het individu. Het geeft verbeelding aan de kleurloze mens en het geeft verbeelding aan de fantasierijke mens.
Kortom, de mondiale mobiele expositie Show Your Hope is een uitstekend project om maatschappelijke betrokkenheid en de actuele relevantie daarvan te presenteren aan het publiek.